1. Home
  2. |
  3. Nieuws
  4. |
  5. |
  6. Op afstand de kracht van persoonlijk face-to-face in home onderzoek benutten dankzij 1 op 1 videocalling

Op afstand de kracht van persoonlijk face-to-face in home onderzoek benutten dankzij 1 op 1 videocalling

Op afstand de kracht van persoonlijk face-to-face in home onderzoek benutten dankzij 1 op 1 videocalling

Als nummer 1 op het gebied van face-to-face datacollectie in Nederland staan we ook nu niet stil. We zijn continu in beweging en blijven innoveren dankzij een zeer betrokken team.

Op dit moment starten we een pilot waarbij onze interviewers in het land vanuit huis via beeldbellen interviews afnemen bij respondenten in hun leefomgeving. Het persoonlijke (lokale) contact, wat voor face-to-face onderzoeken uitermate belangrijk is, blijft hierbij voor een groot deel behouden.

Anders dan bij telefonisch onderzoek krijgt ook de non verbale communicatie voldoende aandacht. Onze interviewers zijn immers getraind om ook in te spelen op non-verbale communicatie. Zie ik of de respondent de vraag echt heeft begrepen? Denkt de respondent wel voldoende na? Laat de respondent een bepaalde mate van zekerheid zien bij het beantwoorden van de vraag? Is de respondent wel betrokken genoeg? Veel zaken waarop onze interviewers bij het afnemen van het interview goed kunnen inspelen. Zaken die bovendien van belang zijn voor de kwaliteit van het onderzoek.

Een deel van dit onderzoek hebben wij de afgelopen periode fysiek face-to-face in home uitgevoerd. De data die we gedurende deze pilot verzamelen gaan we vergelijken en analyseren met de face-to-face in home gecollecteerde data.

Deel dit bericht via:

Lees ook deze berichten

Eiffel toren in Parijs met CEO Hendrik te Grotenhuis
Nieuws

MCM Research Frankrijk

Het is zover; na maanden van voorbereiding hebben we ook een kantoor in Frankrijk geopend. Na de succesvolle entree op de Belgische markt vonden we dit een mooi vervolg. MCM…