1. Home
  2. |
  3. Face to face

Face to face

Face to face onderzoeken

Direct contact met respondenten van het noorden van Nederland tot aan het zuiden van België is waar wij voor staan. Zowel bij mensen thuis, als in winkelcentra, of op luchthavens of stations gaan we in gesprek met mensen. We doen bijvoorbeeld onderzoek over de publieke opinie in opdracht van de Europese Unie en we doen onderzoek naar het ontwikkelingsniveau van mensen in opdracht van kennisinstituten. We staan zowel op luchthaven Schiphol als op Brussels Airport met onze interviewers. Maar we kunnen ook onderzoek naar de beleving van winkels of nieuwe concepten of naar het bezoekgedrag bij evenementen uitvoeren.

Voor o.a. de overheid, Europees parlement of maatschappelijke organisaties voeren we face-to-face onderzoek uit in heel Nederland en België. Interviewers van ons gaan op stap met tablet of laptop en gaan gewone burgers als jij en ik, interviewen bij hun thuis. Soms worden de respondenten van te voren gebeld of ze mee willen doen, een andere keer krijgt onze interviewer een bepaald postcode gebied op en gaat de deuren langs om te vragen of men mee wil doen.

Een voorbeeld van een voortdurend terugkomend onderzoek is de Eurobarometer. Deze wordt in alle EU-lidstaten uitgevoerd om meer te weten te komen over de publieke opinie. Regelmatig wordt hier verslag van gedaan in de media.

Interviewers van Mobiel Centre Marktonderzoek wonen in heel Nederland en België. Van het zuiden van Limburg tot het noorden van Friesland en van het westen van Zeeland tot in het oosten van Twente. Interviewers in België wonen zowel in Vlaanderen als Wallonië. We streven er altijd naar dat interviewers zo dicht mogelijk bij hun woonplaats gaan werken.

Deze onderzoeken voeren we meestal uit in opdracht van andere marktonderzoekbureaus als Kantar, Ipsos of GfK.

foto van personeelslid

« Ik maak graag een afspraak met je om onze oplossingen te bespreken. »

Harm Weber

Marketing & Sales Directeur MCM Research

foto van personeelslid

« Ik help je graag verder met al je vragen rond ons aanbod in België. »

Tim Seldeslachts

Country Director MCM Research België