1. Home
  2. |
  3. In contact komen met andere mensen

In contact komen met andere mensen

Interviewen zorgt voor een aardige bijverdienste. Je speelt bovendien een rol op tal van interessante onderzoeken over onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben. Bovendien ben je onder de mensen die je ook nog eens een stem geeft. Ze kunnen hun mening bij je uiten terwijl ze dat anders niet gedaan hadden.

Veel mensen voelen zich ongehoord. Omdat ze denken dat ze er niet toe doen of omdat ze simpelweg weinig mensen zien en zelfs eenzaam zijn. Dit zijn meer mensen dan je denkt. Corona heeft er aardig ingehakt. Vervolgens zorgen nu de gascrisis en de stijgende prijzen in de supermarkt voor financiële problemen. Veel Nederlanders zijn daardoor aan huis gekluisterd. Ze verliezen het contact met de buitenwereld.

Een interviewer haalt daarom niet alleen kennis op, je hebt ook een sociale functie. Je zorgt er voor dat diegenen die dat zelf moeilijk vinden toch aansluiting vinden bij de samenleving. Je geeft ze een stem die gehoord wordt. Een goed gesprek en een luisterend oor doen wonderen.

Misschien heb je zelf ook het gevoel dat je minder mensen ziet nu je gestopt bent met werken. Niet zo gek natuurlijk. Je bracht veel tijd door met je collega’s. Dan bespreek je ook de dingen die in het nieuws zijn en waar je je druk over maakt. Dat kan best een gemis zijn als je niet meer werkt. Als interviewer kom je in contact met anderen en merk je dat je ‘niet vergeten’ bent.

Wil je ook meer in contact staan met anderen door te werken als interviewer?