Met de onafhankelijke “ogen en oren” monitoren we allerlei aspecten rondom de her-opstart van het OV

Vanaf 1 juni aanstaande doen wij in samenwerking met partner ovburo op een bijzondere wijze onderzoek in het openbaar vervoer. Met de onafhankelijke “ogen en oren” van onze mystery guests monitoren we allerlei aspecten rondom de her-opstart van het vervoer. Dit levert snel en betrouwbaar inzicht op over hoe de uitvoering op straat verloopt.

De methode die ovburo hiervoor heeft ontwikkeld richt zich op drie thema’s: (1) de aanwezigheid en effect van maatregelen op en rond de haltes, (2) het verloop van het halteringsproces en (3) het gedrag van reizigers.

Hoe gaat het met de drukte vanaf 1 juni 2020, wordt het mondkapje tijdig opgezet door reizigers? Ervaren mensen met beperkingen extra hindernissen? De ontwikkelde methode is snel uit te rollen in andere regio’s. Afhankelijk van de behoefte kan er lokaal dieper worden ingegaan op specifieke thema’s.

We zorgen er voor dat eventuele bijzonderheden automatisch bij de partijen terechtkomt die er echt wat mee kunnen, zoals vervoerders en/of wegbeheerders. De informatie die we ophalen leent zich er goed voor om benchmarks uit te voeren.

  • Ervaren mystery guest doen de observaties
  • Snelle verwerking en online realtime rapportage
  • Dagelijkse e-mail met update over bevindingen