Hollandse Nieuwe Haring met uitjes en zuur

Nationale Haringtest 2018 powered by Mobiel Centre

Op een mooie woensdagochtend in de kantine van een Spakenburgs visbedrijf werd het fundament gelegd voor de Nationale Haringtest.

Na al het rumoer in 2017 hebben we proactief de verschillende organisaties benaderd om mee te denken over een goede test onder consumenten.

Als professioneel smaaktester zijn we de aangewezen partij om hier samen met de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH), Vereniging Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV) een groot succes van te maken.

Wij zullen na een online verkiezing de circa 60 overgebleven winkels en wagens gaan testen. Op het moment van beleven gaan we per winkel of wagen klanten en niet klanten de haring laten beoordelen. Op basis hiervan zijn we in staat een winnaar per provincie aan te wijzen.

Deze test wordt uitgevoerd door consumenten en niet door experts. Daarnaast is positiviteit belangrijk. Wij gaan er van uit dat iedere winkel of wagen zijn best doet om dagelijks een mooie haring te presenteren. Maar…, uiteindelijk kan er in iedere provincie maar één de winnaar zijn.

Vragen? Neem dan snel contact op met: Hendrik.te.Grotenhuis@mobielcentre.nl (06 24 81 17 62)