nieuws 2013

TCA draait proef

04 december

Het Test Centre Almere is onze nieuwe interviewlocatie. Momenteel testen we de inrichting en professionele keuken. Het TCA ligt aan de Stadhuispromenade, middenin het gemixte stadshart, met jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De moderne locatie vormt de blauwdruk voor de gefaseerde restyling van onze eigen, landelijk gespreide centres voor face-to-face onderzoek.

Onbepaald
TCA draait proef

Monitor voor topinstituut EPSI

07 november

Nieuw in ons portfolio is de Europese opdrachtgever EPSI, het instituut van de Extended Performance Satisfaction Index.

Voor EPSI starten we met een CATI monitor. De eerste pilot is ingericht op het bankwezen. EPSI is actief en toonaangevend in verschillende kennisvelden, zoals de sectoren verzekeren en telecom.

De organisatie wordt ondersteund door de EFQM (European Foundation for Quality Management), EOQ (European Organisation for Quality) en IFCF (International Foundation for Customer Focus).

Prof. Jan Eklöf, Associate Professor Center for Economic Statistics en EPSI Group CEO tekende voor ons als exclusieve samenwerkingspartner in Nederland.

Onbepaald
Monitor voor topinstituut EPSI

Fieldwork Award voor Mobiel Centre Team Schiphol

11 oktober

We hebben deze week de Airport Service Quality Award in de wacht gesleept. Het Mobiel Centre Team Schiphol scoorde 100% en heeft zich het beste aan de steekproef gehouden. Hiermee staan we genoteerd  boven alle luchthavens wereldwijd. Voor dit onderzoek (ASQ) worden per kwartaal vertrekkende passagiers op honderden airports geselecteerd.

Onbepaald
Airport Service Quality Award

Eventmonitoring

11 september

Na de Nijmeegse Vierdaagse, met 700 Tablet Assisted Personal Interviews, starten de Mobiel Center teams binnenkort op de Eneco Tour 2013 en Leontien Ladies Ride. Beslissend is de face-to-face benadering en de snelle dataproductie en -levering van F2F®. Meten op het moment van beleving was dit jaar ook van belang op het Havenfestival in Almere. In het afgelopen weekend zijn er 60.000 bezoekers geteld door onze interviewers, een record voor dit evenement. Relaties van Mobiel Centre woonden het concert bij van het Gelders Orkest.

Onbepaald
Eneco Tour 2013 en Leontien Ladies Ride

Mobiel Centre Schiphol internationaal koploper

25 augustus

Ons team op luchthaven Schiphol heeft opnieuw de respons weten te verhogen. En, bereikt hierdoor de 6e positie van maar liefst 29 luchthavens wereldwijd. Interviewer Mares Bijwaard heeft zelfs de Golden Circle bereikt met een respons van 22%. Hij behoort daarmee tot een internationale kopgroep van slechts 13 personen!

Onbepaald
 mobiel-centre-schiphol

Test Centre op nieuwe A-locatie

7 augustus

Dit najaar opent Mobiel Centre het nieuwe Test Centre Almere aan de Stadhuispromenade op een premium locatie: in De Nieuwe Bibliotheek met jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers.

Het centre komt naast de hoofdingang op de begane grond, middenin het moderne, gemixte stadshart van Almere. Op een winkellocatie, nabij stadhuis, hogeschool, McDonalds en station.

Onbepaald
nieuwe locatie testcentre Almere

Mobiel Centre Marktonderzoek op Almere Haven Festival 2013

6 juli

Onze interviewteams zijn dit jaar weer op het muziekevenement van Almere. Voor het meten op moment van beleven.
 
Ook als sponsor zijn wij wederom betrokken bij dit grote openbare publieksevent.
 
Het Haven Festival in september wordt uitgevoerd door het Gelders orkest.

Onbepaald
Mobiel Centre op het Haven Festival 2013

Interviewing power op tablets wereldwijd

4 juli

Vandaag is Dub InterViewer 7.1 door onze partner NEBU gelanceerd! In deze release zit de door onze afdeling R&D ontwikkelde datacollectieapplicatie (online en offline) voor alle typen tablets.
 
Deze datacollectietool komt via NEBU exclusief in het buitenland beschikbaar. NEBU voert voor Mobiel Centre de helpdeskfunctie uit.

Onbepaald
interviewing power op tablets

Overal face-to-face

1 juli

De Mobiel Centre teams zijn momenteel volop aan de slag. Onder meer op Schiphol en voor stationstellingen. Maar er is nog meer nieuws.

Onze tailor made telapplicatie draait deze maand bijvoorbeeld voor een conversie-onderzoek. En, nog dit jaar openen we een nieuw Test Centre op een A-locatie in Almere.

Ook komen er nieuwe evenementen bij waar we gaan meten op het moment van beleving - met als allergrootste: de Nijmeegse 4daagse!

Onbepaald
mobiel centre nijmegen vierdaagse

Kwaliteit gegarandeerd

24 juni

De ISO certificering 20252:2012, 9001:2008 en 26362:2009 van Mobiel Centre wordt verlengd na audit en rapportage van Stichting Toetsingsbureau KCC. De auditors waren Bert van den Herberg en prof. dr. Hester van Herk. Dit is uiteraard een bevestiging van de duurzame kwaliteitspropositie voor onze opdrachtgevers.

Onbepaald
Research Keurmerkgroep Kwaliteit gegarandeerd

Mentality®-mijlpaal en méér

17 juni

Mobiel Centre bouwt stap-voor-stap verder aan het online Mobiel Panel. Het tweeduizendste panellid heeft vandaag een Mentality® profiel gekregen. In exclusieve samenwerking met bureau Motivaction kunnen respondenten nog gerichter geselecteerd worden.

Nog meer R&D nieuws. Voor de teams in het veld is het aantal devices flink opgeschroefd. Inmiddels beschikken we over 150 android tablets. Speciaal ingericht voor veilig en stabiel marktonderzoek - op welke locatie dan ook.

Onbepaald

Veldwerk+ in Nederland en daarbuiten

3 juni 2013

Internationaal heeft Mobiel Centre in de afgelopen weken een project met 10.000 completes gerealiseerd: retail (exit)interviews in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Op 30 locaties werd live de winkelbeleving van bezoekers gemeten.

Ook is net een groot Food onderzoek afgerond. In twee weken tijd testten 380 consumenten face-to-face 17 dressingvariaties. Deze F2F® meting vond plaats op drie van onze zeven landelijk verspreide test centres.

Onbepaald
Veldwerk+ in Nederland en daarbuiten

Goede doelen

14 mei 2013

 
Inzet en prestaties
Dankzij een vliegende start kunnen we ons dit jaar, naast de vaste goede doelen die Mobiel Centre steunt, inzetten voor drie extra initiatieven. In het bijzonder: Mark Weetink (Ahold) KWF 3 en Jeroen la Housse (team Nijhof) op de Alpe d’Huez en de Fiets-4-daagse wielerploeg voor Stichting Opkikker. We wensen alle coureurs succes!

Onbepaald
fietsen voor goede doelen

1ste Symposium Sturen op Beleving bijzonder succesvol

april 2013

Mobiel Centre en Meet4research organiseerden op 4 april jl. het symposium Sturen op Beleving. Ruim honderd deelnemers uit bedrijfsleven en overheid volgden het speciale programma. In het Spoorwegmuseum vonden presentaties plaats van ● drs. Paul van Vlijmen (directeur Spoorwegmuseum) ● prof. dr. Ad Pruyn (hoogleraar Universiteit Twente) ● dr. Mark van Hagen (NS Reizigers) ● ir. Martine van der Voort (NS Stations) ● drs. Hans Martens (Schiphol Group) ● Mark Veth (Cebra / Virtuo City). ir. drs. Jeroen van den Heuvel (TU Delft) was dagvoorzitter.

Sprekers Symposium Sturen op beleving

 

Voor de bijeenkomst was een expositie ingericht en na afloop was er een belevingsborrel. Het symposium zet zich voort als besloten kennisplatform.

Voor meer informatie:
info@belevingssymposium.nl
www.belevingssymposium.nl
contactpersoon: Laurids Nissen
tel. 036 - 531 46 04

Onbepaald
Sturen op beleving

Lente-offensief

maart 2013

Mobiel Centre pakt deze maand door met een groot aantal beleefmetingen. In samenwerking met Meet4research zullen onze teams een grote ● vervoersmonitor voor het GVB Amsterdam gaan opzetten.

Ook binnen FMCG mogen we nieuwe accounts welkom heten voor ● smaak- en producttesten op onze eigen test centres. Via ons online Mobiel Panel zetten we nu ● thuistests uit voor uiteenlopende verzorgingsproducten. Twee andere onderzoeken meten de daadwerkelijke attentiewaarde van ● infozuilen (station) en ● schapopstellingen (retail). Extra inzichten worden gegenereerd aan de hand van onze eigen telapplicaties, TAPI én aanvullende interviews met open vragen.

Deze maand is er ook veel media-aandacht voor Mobiel Centre. Harm Weber was te gast voor een tweegesprek met Lindo Duvall voor Lifestyle Almere (bereiksonderzoek) in het Apollo Hotel in Almere. Hij werd daarnaast geïnterviewd bij radio6FM. Binnenkort publiceert hij in het vakmagazine CLOU een column en in Tijdschrift voor Marketing verschijnt een spread over belevingsonderzoek.

Onbepaald
ZEYIO®

ZEYIO® op MIE 2013

februari 2013

Het Marketing Insights Event was succesvol. Er vonden ruim 100 lezingen, marketing masterclasses en keynotes plaats. Eén van de presentaties werd verzorgd door Pieter Paul Verheggen (directeur Motivaction International) en Harm Weber (directeur Mobiel Centre marktonderzoek). De zaalvoordracht kreeg o.a. een extra dimensie dankzij praktijkvoorbeelden van ontoereikend onderzoek. Consumenten worden te weinig bij de ontwikkeling van producten betrokken. Vaak blijken het niet eens de juiste consumenten die participeren in het onderzoek.

Het nieuwe ZEYIO® platform zorgt er altijd voor de juiste doelgroep meedenkt en eventueel mee-ontwikkelt. Dankzij de combinatie van face-to-face interactie/monitoring en de verrijking van het unieke Mentality™ segmentatiemodel van Motivaction.

Onbepaald
ZEYIO® op het MIE

Masterclass Eye tracking

januari 2013

Dit jaar waren er drie F2F® Masterclasses packaging onderzoek, in een kleine setting op het hoofdkantoor van Mobiel Centre. Met bijdragen van gastspreker Jac Reniers (voorheen o.a. Sara Lee) en Erik Prins en Martin Leeflang van Validators. De presentaties over Neuro-research, Eye tracking, Facial coding, MEG en EEG technieken werden door ongeveer 50 opdrachtgevers en relaties gevolgd.

Onbepaald
F2F® Masterclasses packaging onderzoek