nieuws

NIEUW: NEXT!

20 november 2015

NEXT is de ultieme combinatie van face-to-face onderzoek en neuro research.

NEXT onderzoek is ideaal voor o.a. FMCG, food, retail en marcom organisaties. Voor smaaktesten, producttesten én communicatie- en verpakkingsonderzoek.

NEXT combineert alle marktonderzoeksmogelijkheden. Ontdek de voordelen van NEXT: combineer, versnel en sta oog-in-oog met uw onderzoeksgroep. Op A-locaties met continu respondenten.

Naast het fysiek proeven of testen van een product kunnen bijvoorbeeld ook aansluitend de productpresentatie, schapcommunicatie of het billboard concept met neuro tools getest worden. Verdiepen en verrijken is mogelijk, o.a. met groepsdiscussies en single interviews.

Klik HIER voor de unieke voordelen van NEXT.

Voor meer informatie: harm.weber@mobielcentre.nl

Undefined
Mobiel Centre NEXT

Introductie SELF-i®

9 oktober 2015

Belevingsonderzoek Right on the Spot: SELF-i®
Mobiel Centre start met respondenten zelf-interviewing

Met SELF-i® geven uw klanten, bezoekers of passanten op het moment van beleven hun reactie. Bijvoorbeeld voor het schap, bij een adviesgesprek of in een wachtruimte. De SELF-i® tablet wordt fysiek en technisch volledig afgestemd op de omgeving. Er zijn geen eigen medewerkers of externe interviewers meer nodig om vragen te stellen.

24/7 inzicht op de exacte beleving
SELF-i® kan continu draaien en de aantallen groeien vanzelf naar representatief niveau. De meting vindt plaats op het moment van beleving - in de customer journey. De resultaten zijn direct inzichtelijk via op maat gemaakte online dashboards. Met specifieke informatie over uw filialen, producten, service of klantbenadering. Daardoor is met SELF-i® direct bijsturen op basis real-life | real-time reacties mogelijk.

SELF-i® is snel, flexibel en geschikt voor o.a. FMCG, retail, mobility, expo's & events, (financieel) dienstverleners en leisure marktonderzoek. Geïntegreerd bij het schap, als winkel-exit tablet, in de vorm van een baliezuil: belevingsonderzoek right on the spot.

Klik HIER voor de SELF-i® presentatie.

Voor meer informatie: harm.weber@mobielcentre.nl

 

 

Undefined
nieuw SELF-i belevingsonderzoek

WHAT’S NEW?

4 oktober 2015

Onlangs hebben we een grootschalig F2F® instore onderzoek uitgevoerd: op het moment van beleven in de echte winkelomgeving. En daarnaast is voor een retailer een intern test centre op het hoofdkantoor ontwikkeld. Meer over nieuwe opdrachtgevers en recente projecten...
 

Klik hier voor een update.

Undefined
nieuws oktober

Nieuwe mogelijkheden

29 augustus 2015

Mobiel Centre lanceerde onlangs SELF-i®. Zelf-interviewing door respondenten. En binnenkort lanceren we NEXT: een nieuwe combinatie van face-to-face én neuro marktonderzoek - op onze Test Centres. Elke fysieke smaak- of producttest kan aansluitend met neuro tools worden verdiept. Wat vindt de respondent van uw verpakking, display en schap? Hoe scoort de commercial of website?

Het Test Centre Utrecht is volledig omgebouwd. Ook grote groepen kunnen hier meedoen aan F2F® interviews, smaaktesten en producttesten. Onze landelijk gespreide Test Centres krijgen gefaseerd een nieuwe, uniforme inrichting. In Utrecht is extra ruimte gecreëerd voor single interviews, groepsdiscussies en het nieuwe NEXT neuro lab.

Undefined
Nieuws augustus 2015

Sturen op Beleving

16 juli 2015

Nieuwe kernleden en werkbezoek stadshart
Sturen op Beleving is het platform van, voor en over belevingsonderzoek in Nederland. Sturen op Beleving wordt gevormd, gevoed en gevolgd door uiteenlopende organisaties uit de retail, FMCG, overheid, vervoer, projectontwikkeling, gemeenten en universiteiten.
 
Dit jaar focust Sturen op Beleving o.a. op de uitbreiding en versterking van de kerngroep. Onlangs zijn er bijvoorbeeld drie nieuwe kernleden welkom geheten: Daan Noordeloos (Manager Marketing & Customer Strategies Transavia.com), drs. Marjolein Mens (Manager Strategy & Research bij Efteling), drs. Nik Smit (Directeur Almere City Marketing en VVV Almere) en Rutger de Haan (Manager Marketing Research Praxis).
 
Onlangs kwam de stuurgroep bijeen voor een werkbezoek aan het stadshart van Almere. Een knooppunt van wonen, werken en winkelen. Hier werd gekeken naar de faciliteiten en de inrichting van de publieke ruimte op uitnodiging van de stad.

Dutch

INNOVATIES 2015

12 juni 2015

 
Mobiel Centre lanceert de komende maanden vijf nieuwe speerpunten: Belevingsonderzoek (Right on the Spot) • Dashboard Development • update ZEYIO® • Upgrade Test Centres • en Mix & Meet. Wij presenteren de highlights onder meer als specifieke preview, uitgebreide demo tot aan (live) pilots.
 
√    TASI-ontwikkeling
Mobiel Centre introduceert de ins & outs van feedback meting op het moment van beleven. Dankzij feedbackzuilen, tubes, touch screen walls en balie-points. Maar ook met mobiele vormen die in de customer journey meegaan.
 
√   Dashboard Development
Mobiel Centre R&D heeft een state-of-the-art platform voor dashboards opgeleverd. Geheel nieuw zijn de onbegrensde multi-level opties voor extra vragen, bijvragen en specifieke gegevens om te verwerken. Ook uniek is de mogelijkheid om op diverse niveaus data te ontsluiten. Van landelijk, regionaal, op filiaalniveau, per afdeling tot schap of product.
Wij tonen u graag de geavanceerde mogelijkheden!
Mail voor het plannen van een afspraak naar:
harm.weber@mobielcentre.nl

Undefined

Voor Stichting Opkikker

8 mei

Stichting Opkikker verzorgt zo’n tweeduizend keer per jaar een onvergetelijke Opkikkerdag. Ze verrassen gezinnen met een langdurig ziek kind. En tijdens deze dag vol ontspanning en plezier worden alle gezinsleden in het zonnetje gezet.
 
Mobiel Centre steunt de Stichting Opkikker al vele jaren. Opnieuw vindt er een onderzoek plaats naar de naamsbekendheid van dit goede doel.
 
John Alosery, Teamleider Marketing & Communicatie/Senior Fondsenwerver van Opkikker:
“Dit belangrijke onderzoek zouden wij ons anders nooit kunnen veroorloven. Wij gebruiken de resultaten van het onderzoek o.a. om onze campagnes te bepalen. Dit doen we samen met een reclamebureau. En ook zij helpen ons volledig belangeloos. Met campagnes zoals Zieke Jay-Jay wordt jongste Ajax held ooit.”
 
Harm Weber, directeur Mobiel Centre:
“Wij dragen Stichting Opkikker een warm hart toe. Maar ik vind dat je ook echt wat moet doen. Het representatieve onderzoek wordt online uitgevoerd, met behulp van onze geavanceerde applicaties. Op www.opkikker.nl zie je wat de mensen van Opkikker tot stand weten te brengen. Maar kijk vooral ook naar die ene dag van, voor en over Jay-Jay: klik HIER.”

Undefined

Feedback Right on the Spot

14 april

Met onze allernieuwste feedback-devices zijn inmiddels al diverse en succesvolle pilots gedraaid. Het principe van de TASI stand-alone krijgt steeds meer aandacht in het marktonderzoek. De eerste praktijkcases laten zien welke resultaten er te behalen zijn met deze automatische (maar altijd gecontroleerde) formules.
 
Wij hebben ze inmiddels op verschillende manieren toegepast. Geïntegreerd bij het schap, als winkel exit, in de vorm van een baliezuil en als respons-spot (bijvoorbeeld op looproutes, bij wachtmomenten en op beurzen en evenementen).
 
Naast de fysieke oplossingen heeft Mobiel Centre ook veel aandacht besteed aan geavanceerde dashboards met specifieke datapresentatie - op verschillende niveaus in te richten. Van artikel-feedback of gegevens vanuit 1 afdeling, tot aan filialen onderling enz.

Undefined

Highlights 2015: INNOVATIE

10 maart 2015

Dit jaar lanceert Mobiel Centre een aantal innovaties binnen onze onderzoeksformules Veldwerk+, F2F® en ZEYIO®. Daarbij is er een groot aantal noviteiten, waaronder Real-Time en Real-Life (belevings)onderzoek.

Maar ook: de nieuwe inrichting van onze eigen test-locaties (landelijk gespreid), die ook zijn berekend op smaak- en producttesten met grotere groepen respondenten. Plus, de flexibele en high-end onderzoeksruimte op ons hoofdkantoor in Almere.

Een ander cruciaal aspect is de propositie van ons fysiek onderzoek versus of in combinatie met online onderzoek en neuro onderzoek. Hier is verhouding prijs-kwaliteit beslissend en Mobiel Centre biedt daarbij verschillende mogelijkheden voor budget-wise pilots.

Undefined

REVIEW Face-to-face & feedback MIE

5 februari 2015

Mobiel Centre presenteerde dit jaar op het MIE weer diverse innovaties. Wij ontvingen veel belangstellenden op stand nr. 33 - onze bekende hot spot op het MIE.

Hier was o.a. onze allernieuwste feedback-device als TASI stand-alone te zien. Aan de hand van een minivragenlijst (gebruiksgemak) werd een geavanceerd dashboards getoond. Deze kan zelfs specifieke datapresentatie geven - op verschillende niveaus in te richten.

Het MIE vond plaats in het Media Plaza Utrecht - waar onze teams in opdracht van Jaarbeurs het hele jaar door belevingsonderzoeken uitvoeren. Een niet te missen MIE-keynote van het MIE-2015 was de bijdrage van HEMA-CEO Ronald van Zetten. Ook voor HEMA mogen wij overigens regelmatig retail metingen uitvoeren.

Undefined
Mobiel Centre op MIE 2015

Vakantiebeurs: meten op beleven

15 januari 2015

Voor Jaarbeurs verzorgden we rondom de Vakantiebeurs 2015 online maar ook face-to-face onderzoek. Voor sparring partner Meet4research brengen we de beleving in kaart.
 
Uiteraard op het grote evenement, maar bijvoorbeeld ook in de NS Vakantiebeurs Express.

Undefined
Mobiel Centre op Horecava en Vakantiebeurs

Mobiel Centre interview-teams op de HORECAVA 2015

5 januari 2015

Nieuw in ons portfolio is zelfbedieningsgroothandel MAKRO. Tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, met meer dan 10.000 professionele bezoekers, hebben onze teams F2F® de bezoekersreacties op de MAKRO stand gemeten. MAKRO - met vestigingen van Groningen tot Nuth - presenteerde op de grote vakbeurs culinair nieuws en proeverijen.
 
De stand van onze opdrachtgever Remia kreeg dit jaar een extra dimensie door de uiting 'Als lekkerste getest'.

 

Undefined
remia-als-lekkerste-getest