nieuws 2014

HIGHLIGHTS 2014

22 december 2014

Wij kijken terug op een succesvol en bijzonder (jubileum)jaar... 
Start van het jubileumjaar 30 jaar Mobiel Centre
MVO: onderzoek voor Stichting Opkikker
MIE 2014  Mobiel Centre stand nr. 33  ‘STILL HOT’
Succesvol Symposium Sturen op Beleving (SOB2)
uitbreiding carfleet • feedbackzuil in het AMC
nieuwe opdrachtgevers, zoals: PostNL, KLM,
GIM (Gesellschaft für Marktforschung) Sundio Group
NIEUW Service- en belevingsonderzoek Jaarbeurs
Mobiel Centre in hoofdstuk Economie Boek Almere 30 jaar
30 jaar samenwerking Market Research & Intelligence Schiphol Group
face-to-face onderzoeken tijdens het Havenfestival in Almere
SAM Sensory and Marketing in portfolio Mobiel Centre
Harm Weber lid RVT Almere City Marketing
nieuw serverpark hoofdkantoor

Undefined
Highlights 2014

Unieke feedback pilot: retail kan direct sturen op beleving

4 december 2014

Mobiel Centre innoveert met marktonderzoek in de vorm van TASI feedback: gegevens die verzameld worden aan de hand van verschillende devices, geïntegreerd in de meetomgeving. Onder meer met tablets in balies, iPads op palen en feedbackzuilen die aansluiten op winkelschappen. Deze methode biedt diverse voordelen in het meten op het moment van beleving, bijvoorbeeld in bouwmarkten, bij woonwarenhuizen en op beurzen.

Een geheel nieuwe ontwikkeling van Mobiel Centre is hierbij de mogelijkheid om het tailor made dashboard op specifieke niveaus data te laten ontsluiten. Zo kunnen verschillende afdelingen direct de klantbeleving aflezen en hierop sturen. Onlangs startte onze pilot fysiek met een feedback-paal in een grote retailformule, uiteraard i.s.m. alle interne stakeholders van de opdrachtgever.

Undefined
direct sturen op beleving

Exclusieve Masterclass Packaging 2014

3 december 2014

Mobiel Centre (Harm Weber) en Validators (Martin Leeflang) verzorgden op 2 december jl. een exclusieve Masterclass Packaging in Amsterdam. Drie experts op het gebied van verpakking deelden hun inzichten over het onderzoek en de beïnvloeding van face-to-face beleving van packaging: Jos Vervoort (FrieslandCampina), Dick Bais (GetPact) en Marcel Verhaaf (Brand Candies).

Undefined
Exclusieve Masterclass Packaging 2014

Test Centre Utrecht: complete restyle

9 oktober 2014

Na de nieuwe Mobiel Centre locatie in Almere en op Schiphol, krijgt nu het Test Centre Utrecht een complete make-over. De 7 eigen interviewlocaties, verspreid door heel Nederland zijn speerpunt voor het face-to-face onderzoek van Mobiel Centre - waaronder F2F® interviews, smaaktests en eye-tracking onderzoek.

Undefined
Test Centre Utrecht in complete restyle

Schiphol Group en Mobiel Centre: 30 jaar samenwerking

12 september

Mobiel Centre ontving een meer dan bijzondere blijk van waardering van Market Research & Intelligence Schiphol Group, als dank voor maar liefst 30 jaar samenwerking.
 
Uit handen van drs. Hans Martens (Schiphol Group) nam Harm Weber het getuigschrift aan, tijdens het Mobiel Centre jubileumdiner met diverse key-accounts.
 
"Met de werkzaamheden voor het Continu Onderzoek, de Schiphol Kwaliteitsmonitor en de vele andere onderzoeksprojecten levert Mobiel Centre een gewaardeerde bijdrage aan het doel om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven."
 
Als dank voor de goede samenwerking doneerde Schiphol Group aan een goed doel.

Undefined
Schiphol Group en Mobiel Centre: 30 jaar samenwerking

Mobiel Centre in boek 'Almere 30 jaar'

9 september 2014

De ontwikkeling van Mobiel Centre is opgenomen als mijlpaal in het boek 'Almere 30 jaar in verbinding met haar inwoners'.
 
Na de introductie van burgemeester Annemarie Jorritsma ontvouwen zich tal van verhalen, waaronder een uitgebreid portret van Mobiel Centre.
 
"Het is de betrokkenheid bij de stad die het bedrijf tot een voorbeeld voor de economische ontwikkeling van Almere maakt." - stelt auteur Frits Huis.

Undefined
mobiel centre in boek '30 jaar Almere'

Service- en belevingsonderzoek voor Jaarbeurs

5 september 2014

Mobiel Centre start binnenkort samen met onderzoekspartner Meet4research met de ontwikkeling van een belevingsmonitor in opdracht van Jaarbeurs. Ons Test Centre Utrecht is de operationele basis voor de mobiele teams die ingezet gaan worden.
 
Jaarbeurs (jaarlijks circa 2,5 miljoen bezoekers) zet in op grootschalig onderzoek naar beleving. Aspecten als ruimte, voorzieningen en service zijn sterk bepalend voor de uiteindelijke beursbeleving van de bezoeker.

Undefined
Service- en belevingsonderzoek voor Jaarbeurs

F2F® monitoring en TASI ontwikkeling

15 augustus 2014

Inmiddels maken een aantal Mobiel Centre teams zich op voor grootschalige face-to-face onderzoeken tijdens het Havenfestival in Almere op a.s. 5, 6 en 7 september.
 
De afdeling R&D heeft de feedbackzuilen verder ontwikkeld voor geavanceerde en veilige TASI (Tablet Assisted Self Interviewing).
 
Direct na de zomervakantie start een team van vier Windesheim-studenten Commerciële Economie aan een intern innovatieproject op het hoofdkantoor.

Undefined
Mobiel Centre Havenfestival 2014

Highlights zomer 2014

9 juli 2014

Deze maand verwelkomt Mobiel Centre KLM en Sundio Group (o.a. Sunweb) als nieuwe opdrachtgevers.

Voor KLM voeren we een F2F® monitoring uit onder vertrekkende passagiers op Schiphol. Namens Sundio gaan we met name on-the-spot media onderzoek uitvoeren.

Onze teams brengen in het evenementenseizoen de factoren beleving, besteding en beweging op uiteenlopende festivals live in kaart.

Undefined
Highlights zomer 2014

Zomerspurt

26 juni 2014

Deze maand verwelkomt Mobiel Centre PostNL en GIM / Gesellschaft für innovative Marktforschung als nieuwe opdrachtgevers.

Momenteel meten onze teams de beleving van het publiek in treinen. De reizigers worden geïnterviewd of vullen de enquête in op door ons beschikbaar gestelde tablets.

Daarbij vinden er ook diverse homeplacements plaats, bijvoorbeeld voor glutenvrije levensmiddelen. In ons online consumentenpanel is een bijzondere onderzoeksgroep gevormd voor deze specifieke tests.

Undefined
 mc-smaakonderzoek-superfoods

Marktonderzoek in theorie en praktijk

23 mei 2014

Op vrijdag 23 mei a.s. ontving Mobiel Centre een grote groep 1e en 2e jaars studenten Commerciële Economie van Hogeschool Windesheim op het hoofdkantoor.
 
Na een bedrijfspresentatie en rondleiding vond er groepsgewijs een A-merk herkenningstest plaats. Hierbij waren ook vier docenten aanwezig. Op de uitgebreide evaluatie volgde er een informele borrel.

Undefined
Marktonderzoek in theorie en praktijk

Succesvol Belevingssymposium

9 mei 2014

Op donderdagmiddag 8 mei jl. vond op initiatief van Meet4research en Mobiel Centre marktonderzoek het 2e Symposium Sturen op Beleving plaats. De sprekers deelden hun inzichten o.l.v. dagvoorzitter prof. dr. Gert-Jan Hospers.

De bijdragen waren in handen van o.a. drs. Hans Martens, ir. drs. Jeroen van den Heuvel, dr. Mirjam Galetzka en ir. Kirsten van Dam.

Het kennisevenement telde meer dan 100 bezoekers en speelde zich af in de belevingswereld Schiphol.
www.belevingssymposium.nl

Undefined
Succesvol Belevingssymposium

Smaakonderzoek Test Centre hoofdkantoor

2 april 2014

Deze maand vond er een grote koffiesmaaktest plaats op het hoofdkantoor van Mobiel Centre. De test was ingericht als een kantooromgeving, in een opstelling met meerdere professionele machines. Na afloop van de smaakrondes gaven de respondenten hun mening. Hiervoor waren tablets beschikbaar.

Undefined
Smaakonderzoek Test Centre hoofdkantoor

Nieuwe carfleet

9 maart 2014

Voor de logistieke ondersteuning van het marktonderzoek van Mobiel Centre is het wagenpark onlangs vernieuwd met twee stationwagons voorzien van nieuwe signing.

Undefined
Nieuwe carfleet Mobiel Centre

Mobiel Centre op het MIE 2014

6 februari 2014

Stand 33 is eyecatching op het MIE 2014. Veel enthousiaste reacties op onze nieuwe innovaties, ideeën en looks. Face-to-Face, zoals de TASI applicatie voor het meten op het moment van beleven is toonaangevend in de ogen van veel bezoekers.

Undefined
Mobiel Centre op MIE 2014

Mobiel Centre op MIE 2014

29 januari 2014

Op 5 en 6 februari delen we onze nieuwste insights op het MIE 2014. Mobiel Centre, 30 jaar ervaring en expertise op stand 33. In al onze innovaties staat meten op het daadwerkelijke moment van beleven centraal. Maak bijvoorbeeld kennis met onze nieuwste TASI applicatie.

Undefined
Mobiel Centre op MIE 2014

Naamsbekendheid onderzoek Stichting Opkikker

10 januari 2014

Ook dit jaar voeren we weer een online naamsbekendheidonderzoek uit voor de stichting Opkikker. Deze stichting dragen wij ook in 2014 een warm hart toe! Dit onderzoek wordt in het kader van MVO gratis door ons uitgevoerd. www.opkikker.nl geeft een goed beeld van deze unieke stichting.

Undefined
Naamsbekendheid opkikker

30 jaar Mobiel Centre!

6 januari 2014

Mobiel Centre bestaat 30 jaar!
En ook dit jaar kijken we vooruit naar nieuwe ontwikkelingen.

Undefined
Mobiel Centre 30 jaar