nieuws 2012

Eindejaarsrally

december 2012

Mobiel Centre voert aan het eind van het jaar nog diverse beleefmetingen uit. Onder meer voor drie nieuwe klanten in de levensmiddelenindustrie. Naast deze product- en presentatietesten verzorgen onze teams: • POS / schaponderzoek met Tablet Assisted Personal Interviewing (TAPI) • eye tracking & facial coding • een grote smaaktest op 6 locaties door heel Nederland • het continu-onderzoek stationsbeleving en • de pretesting van parkeerautomatensysteem. Op internationaal niveau deden we een passantenonderzoek in Duitsland en rondden we een internationale aircraft satisfaction study af.

Undefined

Oog in oog voor Out of Home

november 2012

In de afgelopen weken rolde Mobiel Centre in Nederland en Duitsland een specifiek belevingsonderzoek uit: aan de hand van gedrag-registraties en 1-op-1 interviews. Het meten in het veld sluit volledig aan op het Out of Home kanaal waar directe beslissingen / consumptie doorslaggevend is.

Undefined

Eye tracking onderzoek

oktober 2012

Mobiel Centre heeft onlangs één van de grootste eye tracking projecten in Nederland afgerond. 470 face-to-face geworven deelnemers deden mee aan een schaponderzoek. De tests, gevolgd door 1 op 1 interviews vonden plaats op het hoofdkantoor in Almere en op het Test Centre Eindhoven.

Undefined

Zakenfestival Almere 2012

september 2012

Mobiel Centre staat op het Zakenfestival Almere op woensdag 19 en donderdag 20 september a.s. in het Topsportcentrum Almere. Face-to-Face premium marktonderzoek op stand 67.

Undefined

Grachtenfestival Amsterdam

augustus 2012

Deze zomer staan onze teams weer op scherp. Zoals gebruikelijk op luchthavens, bij stations, in winkelstraten en op ad hoc locaties in binnen- én buitenland. Mobiel Centre voert ook tijdens evenementen marktonderzoek uit, op het moment van beleving. Bijvoorbeeld voor het Grachtenfestival Amsterdam met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad.

Undefined
Grachtenfestival

In Store Shop Behaviour

juli 2012

Eén van onze meest geavanceerde vormen van onderzoek wordt binnenkort in verschillende landen uitgezet. Aan de hand van een door Mobiel Centre ontwikkelde observatietool komen gedrag, keuzes en routings glashelder in beeld. Op locatie gemeten en ook daardoor doorslaggevend in de verklaring van consumentengedrag.

Undefined

Unieke Mystery Shopping Feedback sessie

In het Miele Experience Center in Vianen gaf een selectie van de Veldwerk+ top mystery shoppers hun feedback aan onze opdrachtgever. In dialoogvorm werden de observaties en ervaringen gedeeld. Een essentieel en concreet inzicht aan de hand van face-to-face monitoring en meting.

Undefined

NEBU en Mobiel Centre trekken samen op

Deze zomer gaat NEBU, wereldwijd leverancier van web gebaseerde data collectie en panel management software, draaien met de beproefde applicaties van Mobiel Centre R&D. Beide partijen zijn daarmee nu onderling high-end klant en leverancier in een strategisch partnership.

Undefined

Voor het goede doel

juni 2012

Op donderdag 21 juni jl. overhandigden Mobiel Centre en Evidens het rapport ‘Sociaal-economische gevolgen van een kind met kanker’ aan de Vereniging “Ouders, kinderen en kanker” (VOKK). Het onderzoek en rapport zijn belangeloos samengesteld. Voor een beter inzicht in de maatschappelijke en financiële problemen die spelen in gezinnen die getroffen worden door kanker.

Undefined
VOKK

TASI-applicatie Lounge Monitor Schiphol

Mobiel Centre R&D heeft nu ook een nieuwe generatie, complexe zelfinvulling voor respondenten ontsloten voor tablets. Deze monitor, een enquête met visuals, werkt offline op iPads. Sneller, draadloos, meer flexibel en gebruiksvriendelijker, onder meer voor Tablet Assisted Self Interviewing op Schiphol.

Undefined

Marktonderzoek voor Boekenvoordeel

De grootste winkelketen in voordeelboeken heeft Mobiel Centre in de arm genomen. Binnenkort start een eerste, specifiek online kwantitatief onderzoek in opdracht van Boekenvoordeel. Deze organisatie (hoofdkantoor in Almere) heeft meer dan 120 winkels op A1 locaties in Nederland en België.

Undefined

Stijgende lijn response performance

Het Mobiel Centre team Schiphol blijft klimmen in de internationale ranking. Het team heeft na Helsinki en Frankfurt de hoogste response rate (19%) in Europa. In de lijst van luchthavens wereldwijd staat Mobiel Centre team Schiphol daarmee op de zesde plaats. Deze Airst@t ranking bestaat uit in totaal 25 luchthaventeams wereldwijd. Mares Bijwaard is inmiddels opgenomen in de Silver Circle, Julian Polderman heeft een notering in de prestigieuze Golden Circle. Klinkende resultaten!

Undefined

Unieke krachtenbundeling in product- en marktonderzoek

mei 2012

Motivaction en Mobiel Centre slaan gezamenlijk een nieuwe weg in. Door het unieke Mentality™ onderzoek van Motivaction en het toonaangevende, landelijk F2F Veldwerk+ van Mobiel Centre te combineren in een geheel nieuw label met een eigen propositie. Binnenkort meer!

Undefined

Pijlsnel

april 2012

De Veldwerk+ ontwikkelingen versnellen zich. Op dit moment loopt bijvoorbeeld de grootschalige ● Stations beleving monitor. En verder lanceren we onze ● aNike op Android Market. Nog voor dit jaar is ook de ● evenementen monitor voor Almere City Marketing ingepland. Het ● online huismerkenonderzoek is inmiddels afgerond en een samenvatting over de status van het A-merk, B-merk en huismerk staat hier.

Undefined

MYSTERY & MORE

maart 2012

Mobiel Centre gaat ook dit jaar de mystery shopping voor Nijhof uitrollen. In navolging op de resultaten die zijn geboekt in 2011 volgt er opnieuw een trainingsprogramma. Een duidelijke plus in het veldwerk, voor effect!

Undefined

MOBIEL CENTRE OP MIE 2012!

februari 2012

Mobiel Centre was live in het World Forum in Den Haag. Op het Marketing Information Event was onze koekjestest op iPads in trek. Daarnaast verzorgde het Mobiel Centre team de bezoekers poll, de uitkomsten waren realtime te volgen op screens.

Undefined

Mobiel Centre demo… nu in de App Store

januari 2012

Dìt is het jaar van de App en zojuist lanceerden we iNike voor de iPad, te downloaden via de App Store. iNike van Mobiel Centre is wereldwijd beschikbaar als demo voor de vragenlijsten van Veldwerk+. Vooruitstrevend voor onze accounts en alle professionals in het marktonderzoek.

Undefined
aNike Icon

Archos applicatie in het veld

Een andere noviteit is ook onze eigen applicatie voor de Archos minitablets, specifiek ontwikkeld om razendsnel consumentengedrag vast te leggen met time stamps. State-of-the-art datacollectie! Bovendien geeft Veldwerk+ de observatiegegevens extra verrijking aan de hand van face-to-face (controle) enquêtes.

Undefined

Kennis(maken)

Mobiel Centre creëert en deelt kennis. Nieuw is onze beoogde samenwerking met Hogeschool Windesheim in Flevoland waarvoor wij bijdragen aan het curriculum gaan leveren. Meer over innovatie & ontwikkeling binnenkort op het Marketing & Information Event 2012.

Undefined

#2012

Onze teams werken de komende periode vanuit de eigen locaties, maar ook zijn ze instore actief in Nederland en België. Daarnaast voeren we metingen uit op honderden treinstations. Actueel: ● passagierstellingen spoorwegen ● horeca blind tasting CampinaFriesland ● high-end callings ● en behavioural tracking voor Philips.

Undefined